Koulutukset

Yhteinen opsimme - Tampereen kaupunkiseudun opetussuunnitelmatyö

Opetussuunnitelmatyö on osa koulutuksen jatkuvaa kehittämistä. Yhteinen opsimme - Tampereen kaupunkiseudun opetussuunnitelmatyö –webinaarissa tavoitteena on tarkastella seudullisen opetussuunnitelman tilannetta ja pohtia kehittämistyölle uusia ajatuksia nykyisen opetussuunnitelman ajalle.


Kohderyhmä

Webinaari on suunnattu opetussuunnitelmatyössä mukanaolevalle Tampereen kaupunkiseudun henkilöstölle, kuten sivistysjohtajille, opetuspäälliköille, seudulliselle opetussuunnitelman seurantaryhmälle, perusopetuksen rehtoreille, kunnallisille opetussuunnitelmatyöryhmien jäsenille, ops-tutoreille ja -agenteille sekä muulle henkilöstölle, jota opetussuunnitelmatyö kiinnostaa.


Kuvaus

Opetussuunnitelmatyö on osa koulutuksen jatkuvaa kehittämistä. Yhteinen opsimme - Tampereen kaupunkiseudun opetussuunnitelmatyö –webinaarissa tavoitteena on tarkastella seudullisen opetussuunnitelman tilannetta ja pohtia kehittämistyölle uusia ajatuksia nykyisen opetussuunnitelman ajalle.

Tilaisuuden puheenjohtajana toimii sivistysjohtaja Matti Hursti, Ylöjärven kaupunki, seudullisen opetussuunnitelman seurantaryhmän puheenjohtaja.

Ohjelma

09.00 Tilaisuuden avaus, sivistysjohtaja Matti Hursti, Ylöjärven kaupunki ja tilaisuuden fasilitaattori Henna Karjalainen, Grape People Oy

09.20 Mitä PISA-tutkimus kertoo Suomen koulujärjestelmän tilasta ja muutosten suunnista? PISA-tutkimuksen kansallinen tutkimusjohtaja Arto Ahonen, Jyväskylän yliopisto, Koulutuksen tutkimuslaitos

10.15 Jaloittelutauko

10.30 Katsaus opetussuunnitelmatyöhön valtakunnallisesti, johtaja Anni Miettunen, Opetushallitus, Oppiminen ja kansainvälistymisen tuki

11.15 Ohjeistus iltapäivän työskentelyyn

11.20 Lounastauko

12.15 Yhteistä työskentelyä fasilitaattorin tukemana opetussuunnitelman arvioinnin ja oppien, jakamisen ja oivallusten sekä kehittämisen ja tulevaisuusorientaation parissa.

15.00 Yhteenveto ja loppusanat, sivistysjohtaja Matti Hursti, Ylöjärven kaupunki

15.30 Tilaisuuden päätös

Webinaari pidetään vuorovaikutteisena, ja osallistujat pääsevät osallistumaan pienryhmäkeskusteluihin sekä kirjaamaan ajatuksiaan chattiin ja yhteiskäyttödokumenttiin. Jotta tilaisuus sujuisi mutkattomasti, huomioithan mahdollisuuksien mukaan seuraavat:

1) Rauhallinen tila: Osallistuthan tilasta, jossa voit osallistua keskusteluun. 

2) Oma tietokone: Osallistuthan omalta tietokoneeltasi, jotta voit kirjoitella esim. chattiin omalla nimelläsi. Jos mahdollista, osallistuthan mieluummin tietokoneelta kuin mobiililaitteelta, jotta yhteisen dokumentin käyttö/täyttö olisi helppoa.

3) Yhteiskäyttödokumentti: Työstämme iltapäivällä yhteisiä dokumentteja (esim. Google Slides). Saat tarvittavien dokumenttien käyttöoikeudet/linkit tilaisuuden aikana. Sinun ei tarvitse ladata mitään, vaan dokumentit toimivat nettiselaimessa (suositusselaimet: Chrome, Firefox tai Edge)


Suoritustapa

Yhden kokonaisen päivän webinaari.


Materiaalit

Koulutusten materiaalit löytyvät kunkin koulutuksen sivulta muutamaa päivää koulutuksen jälkeen. Käythän siis itsenäisesti poimimassa materiaalit Eeventistä.


Hintatiedot

Palvelua ohjaavien ja rahoittavien kuntien (Kangasala, Lempäälä, Nokia, Orivesi, Pirkkala, Tampere, Vesilahti ja Ylöjärvi) kasvatus- ja opetusalan henkilöstö voi osallistua koulutuksiin kuntien maksamalla vuosimaksulla rajattomasti. Osake ei maksa osallistujien sijais- tai matkakuluja, ellei asiasta toisin mainita.

Muiden Pirkanmaan kuntien sekä yksityisten varhaiskasvatuksen ja opetuksen järjestäjien henkilöstö voi myös osallistua useimpiin koulutuksiin (tarkistathan koulutuksen kuvauksesta onko osallistuminen rajattu tietyille kunnille). Tällöin organisaatioita laskutetaan laskennallinen 100€/hlö/ktp. niistä koulutuksista ja tapahtumista, joihin on osallistuttu (1 ktp. = 1 henkilön 6h koulutuspäivä). Osake laskuttaa koulutuksista kaksi kertaa vuodessa. Mukaan voivat tulla uudet pirkanmaalaiset varhaiskasvatuksen ja/tai koulutuksen järjestäjät, kun asiasta sovitaan Osakkeen kanssa. Olethan tällöin yhteydessä koordinaattoriin [email protected] .

Valtionavustushankkeissa tuotetut koulutukset ovat aina maksuttomia niille organisaatioille, jotka ovat mukana hankkeessa.


Lisätietoja

Koulutukseen onnistuneesti Ilmoittautuneille lähetetään vahvistusviesti. Vahvistusviestit saattavat päätyä roskapostin joukkoon, joten tarkistathan myös roskapostikansion.

Osakkeen lähikoulutuksissa tarjotaan pääsääntöisesti aamukahvi/ -tee ja pieni suolainen sekä iltapäiväkahvi/ -tee. Lounaat ovat omakustanteisia, ellei toisin mainita.

Koulutuksen jälkeen osallistujat saavat sähköpostiinsa palautelinkin. Annathan palautetta aina käytyäsi koulutuksessa, jotta voimme kehittää toimintaamme!

Voit kysyä koulutukseen liittyvistä asioista Osakkeen koordinaattorilta.


Ilmoittautuminen on valitettavasti päättynyt


Takaisin koulutuksiin

Tiedot

Päivät

  • 06.05.2021 09:00 - 15:30
    Paikka Webinaari, linkki toimitetaan osallistujille
    Kouluttaja(t) Useita

Paikkoja

  • Osallistujia 70 / 150
  • Varasijalla 0 / 5

Materiaalit