Koulutukset

Vahvuutta lukukäsitteeseen, ymmärrystä yhtälönratkaisuun (7.-9.lk ryhmä)

Rakenna oppilaidesi matematiikan osaaminen kestävälle pohjalle!

Vahva lukukäsite sekä yhtälön ja muuttujan monipuolinen ymmärtäminen luovat perustan joustavalle yhtälönratkaisulle, josta on hyötyä yläkoulun jälkeenkin. Koulutus tarjoaa uusimpaan tutkimustietoon pohjautuvaa tietoa ja käytännön työkaluja auttaa oppilaita tälle polulle.

Koulutus on tarkoitettu KAIKILLE matematiikkaa opettaville opettajille esiopetuksesta yläkouluun (0-9.lk).

Työpajoissa (esiopetus – 2. lk, 3.-6. lk ja 7.-9. lk) tutustutaan kolmessa LUMA SUOMI -ohjelman hankkeessa tuotettuihin monipuolisiin oppimateriaaleihin ja niiden käyttöön. Koulutuksen jälkeen opettajilla on mahdollisuus jatkaa materiaalien käyttöä omissa luokissaan. 

Koulutuksen kaikille yhteisissä osuuksissa käsitellään muun muassa matemaattisen ajattelun kehittymistä tukevia tehtävätyyppejä, luokkahuoneen keskustelukulttuurin kehittämistä sekä koulumatematiikan ytimessä olevia ideoita, jotka toistuvat kaikilla luokka-asteilla.

Koulutus on OKM:n rahoittama ja osallistujille maksuton. Aikaisemmista koulutuksista olemme saaneet opettajilta hyvää palautetta. Lämpimästi tervetuloa!

Lisätiedustelut: Riikka Palkki, [email protected], p.0405440335

Järjestäjä

LUMA SUOMI -ohjelman hankkeet Sujuvuutta ja joustavuutta peruslaskutaitoon (0-2lk), Alakoulun aritmetiikkaa uusin silmin (3-6lk) ja Joustava yhtälönratkaisu (7-9lk)

 


Ilmoittautuminen on valitettavasti päättynyt


Takaisin koulutuksiin

Tiedot

Päivät

 • 16.02.2019 10:00 - 16:00
  Paikka Tampereen yliopisto, päärakennus (Kalevantie 4)
  Kouluttaja(t) Maarit Laitinen, Anna-Maija Partanen, Pieti Tolvanen, Peter Hästö, Riikka Palkki ja Dimitri Tuomela, jotka toimivat opettajina, tutkijoina ja opetuksenkehittäjinä
 • 16.03.2019 10:00 - 16:00
  Paikka Tampereen yliopisto (huone tarkentuu Tammikuussa)
  Kouluttaja(t) Maarit Laitinen, Anna-Maija Partanen, Pieti Tolvanen, Peter Hästö, Riikka Palkki ja Dimitri Tuomela, jotka toimivat opettajina, tutkijoina ja opetuksenkehittäjinä

Paikkoja

 • Osallistujia 2 / 20
 • Varasijalla 0 / 4