Koulutuksen kansikuva

 

Terveyttä ja iloa ruoasta - varhaiskasvatuksen ruokailusuositukset

Varhaiskasvatukseen julkaistiin 23.1.2018 ensimmäistä kertaa ruokailusuositukset. Tämä koulutus on tarkoitettu kaikille varhaiskasvatuksessa työskenteleville sekä varhaiskasvatuksen kanssa yhteistyötä tekeville tahoille. Suositus antaa suuntaviivat lasten ravitsemuksen edistämiseen ja terveyttä edistävän ruoan tarjoamisesta ja ruokakasvatuksesta varhaiskasvatuksessa.

 

Koulutuksen kohderyhmä:

Varhaiskasvatuksen henkilöstö, ruokapalvelutyöntekijät, varhaiskasvatuksen yhteistyötahot kuten ravitsemusterapeutit, terveydenhoitajat lastenneuvolasta

Koulutuksen tavoitteena on:

tutustuttaa osallistujat varhaiskasvatuksen ruokailusuositusten sisältöön auttaa pohtimaan kannustaa varhaiskasvatuksen toimijoita toteuttamaan tietoista ja tavoitteellista ruokakasvatusta ruokailon ja myönteisen suhtautumisen luominen ruokaan ja syömiseen antaa käytännön vinkkejä varhaiskasvatussuunnitelman perusteiden ja varhaiskasvatuksen ruokailusuositusten mukaiseen ruokailuun ja ruokakasvatukseen

Yksiosainen koulutus

 

Varhaiskasvatukseen julkaistiin 23.1.2018 ensimmäistä kertaa ruokailusuositukset. Tämä koulutus on tarkoitettu kaikille varhaiskasvatuksessa työskenteleville sekä varhaiskasvatuksen kanssa yhteistyötä tekeville tahoille. Suositus antaa suuntaviivat lasten ravitsemuksen edistämiseen ja terveyttä edistävän ruoan tarjoamisesta ja ruokakasvatuksesta varhaiskasvatuksessa.

Koulutuksen kohderyhmä:

Varhaiskasvatuksen henkilöstö, ruokapalvelutyöntekijät, varhaiskasvatuksen yhteistyötahot kuten ravitsemusterapeutit, terveydenhoitajat lastenneuvolasta

Koulutuksen tavoitteena on:

Tutustuttaa osallistujat varhaiskasvatuksen ruokailusuositusten sisältöön auttaa pohtimaan kannustaa varhaiskasvatuksen toimijoita toteuttamaan tietoista ja tavoitteellista ruokakasvatusta ruokailon ja myönteisen suhtautumisen luominen ruokaan ja syömiseen antaa käytännön vinkkejä varhaiskasvatussuunnitelman perusteiden ja varhaiskasvatuksen ruokailusuositusten mukaiseen ruokailuun ja ruokakasvatukseen

Koulutuksen ohjelma ja asiantuntijat:

- Varhaiskasvatussuunnitelman perusteet ja varhaiskasvatuksen ruokailusuositukset. Pia Kola-Torvinen, Opetusneuvos, Opetushallitus

- Ruokasuositukset, lasten syömään oppiminen ja Sapere-ruokakasvatus uusissa varhaiskasvatuksen ruokailusuosituksissa. Arja Lyytikäinen, pääsihteeri, Valtion ravitsemusneuvottelukunta

- Ruokailusuosituksen toteutuminen ruokapalvelun näkökulmasta. Virpi Uski, ravitsemussuunnittelija, Tampereen Voimia.

- Varhaiskasvatuksen ruokailusuositukset ja Sapere käytännössä. Eija Kamppuri, Lto ja suositustyöryhmän jäsen ja Saara Nieminen, Lto, varhaiskasvatuksen apulaisesimies Sapere -vastaava

 

Koulutus järjestetään yhteistyössä Opetushallituksen, Valtion ravitsemusneuvottelukunnan, Tampereen Voimian ja Tampereen kaupungin kasvatus- ja opetuspalveluiden kanssa.

Ruokailusuosituksen julkaisija on Valtion ravitsemusneuvottelukunta ja se on laadittu yhteistyössä Opetushallituksen ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen kanssa.