Tyttö ja aikuinen pelaavat ulkona ristinollaa maalatuilla kivillä
Kuva: Visit Tampere, Laura Vanzo

 

Pienet oppivat mielet pedagogisesti sensitiivisessä ympäristössä

Tämä koulutusprosessi on osa Tampereen kaupunkiseudun varhaiskasvatuksen tuen ja inkluusion kehittämishanketta ja suunnattu hankekunnissa nimetylle varhaiskasvatuksen henkilöstölle.

Moniosainen koulutus

Koulutukseen osallistujat nimetään hankekunnista, joten ilmoittaudu vain, jos sinut on nimetty koulutusprosessiin oman kuntasi edustajaksi.

Sisältö

Koulutusprosessin teemoja ovat lapsen itsesäätelyn tukeminen, mielenhallintataidot, kiusaamisen ehkäisy, pedagoginen ryhmäsensitiivisyys sekä yhdessä toimimisen voima ja joukkoon kuulumisen kokemus.

Koulutuksen tavoitteena on vahvistaa vasun tavoitteiden mukaista pedagogista toimintaa tarjoamalla varhaiskasvatuksen ammattilaisille keinoja rakentaa inklusiivisesti toimiva, stressiä puskuroiva ja kokonaisvaltaista hyvinvointia vahvistava toimintakulttuuri. Koulutus lisää myös valmiuksia vahvistaa sekä aikuisten että lasten keskinäistä vuorovaikutusta tavalla, jossa myönteiset tunteet tarttuvat, sosiaalisen turvallisuuden tunne vahvistuu ja yhteistyö̈ sekä työhyvinvointi lisääntyvät.

Tunnesäätelyä, mielen malttamista ja toisten kanssa olemista voidaan harjoitella jatkuvasti päiväkotien jokapäiväisten käytänteiden yhteydessä. Nyt tarjottu koulutus tukee vasu-perustaisen toimintakulttuurin rakentamista, joka voi merkittävästi vahvistaa kaikkien lasten tunteiden säätelyä, joustavuutta ja sosiaalista yhteenkuuluvuutta sekä lisätä henkilöstön työhyvinvointia.

Koulutuksissa osallistujat saavat konkreettisia toimintatapoja omassa työssään ja työyhteisössä sovellettaviksi. Koulutuskokonaisuus on prosessi, jonka jokainen osallistuja käy läpi kokonaan ja johon kuuluu oman oppimisprosessin vahvistaminen reflekstiivisten päiväkirjojen ja tehtävien välityksellä.

Kouluttajat

Koulutusprosessin kouluttajina toimivat varhaiskasvatuksen professori, kehitysneuropsykologian dosentti ja neuropsykologian erikoispsykologi Nina Sajaniemi sekä varhaiskasvatuksen opettaja, psykologian kandidaatti ja lasten stressinsäätelyn väitöskirjatutkija Taina Sainio.

Materiaalit

Koulutuspäivien materiaalit näkyvät koulutukseen osallistuneille tällä sivulla aina muutama päivä koulutuspäivien jälkeen. Tämä edellyttää, että olet kirjautuneena Eeventtiin.

Lisätietoja

Koulutukseen onnistuneesti ilmoittautuneille lähetetään vahvistusviesti. Vahvistusviestit saattavat päätyä roskapostin joukkoon, joten tarkistathan myös roskapostikansion.

Lähikoulutuksissa tarjotaan aamukahvi/-tee ja pieni suolainen sekä iltapäiväkahvi/-tee. Lounaat ovat omakustanteisia.

Koulutuksen jälkeen osallistujat saavat sähköpostiinsa palautelinkin. Annathan palautetta aina käytyäsi koulutuksessa, jotta voimme kehittää toimintaamme.

Voit kysyä koulutukseen liittyvistä asioista Osakkeen koordinaattorilta Susanna Kettuselta ([email protected], p. 040 511 72 30).


Suoritustapa

Koulutusprosessi alkaa etänä toteutettavalla kick off -webinaarilla 2.2. Tämä koulutuspäivä on yhteinen kaikille hankkeen eri koulutusprosesseihin osallistuville. Osallistumislinkki lähetetään sähköpostiin edellisenä päivänä.

Koulutusprosessi jatkuu kolmella lähikoulutuspäivällä 7.3., 25.5. ja 4.10.

Koulutusprosessi päättyy etänä toteutettavalla päätöswebinaarilla 22.11., joka on kick off -webinaarin tavoin yhteinen kaikille hankkeen eri koulutusprosesseihin osallistuville. Osallistumislinkki lähetetään sähköpostiin edellisenä päivänä.


Hintatiedot

Tampereen kaupunkiseudun varhaiskasvatuksen tuen ja inkluusion kehittämishanke on valtionavustushanke, jossa ovat mukana Kangasala, Lempäälä, Nokia, Orivesi, Pirkkala, Tampere, Vesilahti ja Ylöjärvi. Hankkeen kustannuksista ja omavastuuosuuksista on sovittu erillisellä sopimuksella. Hankkeeseen osallistuvat kunnat voivat nimetä hankkeen koulutuksiin erikseen sovitun määrän henkilöitä ilman erillistä maksua. Kunnat saavat myös laskuttaa koulutuksesta aiheutuvat sijaiskulut hankkeesta.