Koulutukset

Osallistuva ja ilmaisuvoimainen lapsi - draaman-, teatteri- ja monitaidemenetelmiä arkeen

Kaksipäiväisen koulutuksen teemoina ovat lasten luovuuden tukeminen, lasten aito osallisuus, myönteinen tunnistaminen, kohtaaminen taiteen toimintaympäristössä sekä rohkeus kokeilla ja toimia yhdessä. Koulutus perustuu taidemenetelmien käyttöön ja lasten kulttuurisen osallisuuden vahvistamiseen osana varhaiskasvatusta, esi- ja alkuopetusta sekä aamu- ja iltapäiväkerhotoimintaa.


Kohderyhmä

Koulutus on suunnattu varhaiskasvatuksen sekä esi- ja alkuopetuksen henkilöstölle.

Osakkeen koulutukset on tarkoitettu Tampereen kaupunkiseudun kuntien kasvatus- ja opetusalan henkilöstölle. Myös muun Pirkanmaan sekä yksityisten opetuksen järjestäjien ja varhaiskasvatuksen tuottajien on mahdollista osallistua koulutuksiin sovitusti.


Kuvaus

Kaksipäiväisen verkkokoulutuksen teemoina ovat lasten luovuuden tukeminen, lasten aito osallisuus, myönteinen tunnistaminen, kohtaaminen taiteen toimintaympäristössä sekä rohkeus kokeilla ja toimia yhdessä. Koulutus perustuu taidemenetelmien käyttöön ja lasten kulttuurisen osallisuuden vahvistamiseen osana varhaiskasvatusta, esi- ja alkuopetusta sekä aamu- ja iltapäiväkerhotoimintaa.

Verkkokoulutus vahvistaa osallistujien valmiuksia käyttää matalalla kynnyksellä taidemenetelmiä sekä toteuttaa taide- ja kulttuurilähtöistä toimintaa ja projekteja osana omaa työtään. Koulutus tarjoaa tietopohjaa, menetelmäosaamista, ideoita arkeen sekä vahvistaa rohkeutta kokeilla ja käyttää taidemenetelmiä arjessa. Koulutuksessa käsitellään myös tuen tarpeessa olevien lasten yhdenvertaisen osallistumisen sekä lapsilähtöisyyden toteutumista taideharrastustoiminnassa. Osallistujat saavat työkaluksi koonnin koulutusmateriaaleista sekä hyviä linkkejä ja vinkkejä oman yksikön toiminnan suunnitteluun ja toteutukseen.

Koulutus sisältää kaksi kokonaista verkko-opetuspäivää sekä kaksi etätehtävää.

Lähiopetuspäivä pe 23.4.2021 klo 9-15

9-9.45 Alkulämmittely ja taidetutustuminen

9.45-10.30 Lasten kulttuurinen osallisuus ja toimijuus -pohjaluento

10.30-11 Biotauko, kuvaustehtävä ja sen purku

11-12 Taidetyöpaja

12-12.45 Lounastauko

12.45-13.30 Lapsen myönteinen tunnistaminen ja osallisuuden työkaluja, luento

13.30-14 Osallistavia teatterileikkejä - kokeilua, vinkkejä ja linkkejä

14-14.15 Biotauko

14.15-14.35 Taidetoiminnan suunnittelu – aikaa ja paikka ilmaisulle

14.35-15 Kotitehtävän anto ja palaute päivästä

Lähiopetuspäivä ti 18.5.2021 klo 9-15

9-9.30 Taidelämmittely

9.30-10.30 Kotitehtävien purku

10.30-11.15 Turvallinen tila, lapsen kuuleminen ja osallistaminen toiminnan suunnitteluun

11.15-12 Omakustanteinen lounas

12-13.30 Teatteriharjoitteista esitykseksi -työpaja

13.30-13.45 Biotauko ja taidevälkkä

13.45-14.30 Taidetoiminnan ideointi, suunnitelmallisuus, toteutus ja hetkessä syntyvät sisällöt

14.30-15 Kotitehtävän anto ja palaute koulutuksesta

 


Suoritustapa

Koulutus toteutetaan verkossa. Linkki koulutukseen toimitetaan ilmoittautuneille.


Materiaalit

Koulutusten materiaalit löytyvät kunkin koulutuksen sivulta muutamaa päivää koulutuksen jälkeen. Käythän siis itsenäisesti poimimassa materiaalit Eeventistä.


Hintatiedot

Palvelua ohjaavien ja rahoittavien kuntien (Kangasala, Lempäälä, Nokia, Orivesi, Pirkkala, Tampere, Vesilahti ja Ylöjärvi) kasvatus- ja opetusalan henkilöstö voi osallistua koulutuksiin kuntien maksamalla vuosimaksulla rajattomasti. Osake ei maksa osallistujien sijais- tai matkakuluja, ellei asiasta toisin mainita.

Muiden Pirkanmaan kuntien sekä yksityisten varhaiskasvatuksen ja opetuksen järjestäjien henkilöstö voi myös osallistua useimpiin koulutuksiin (tarkistathan koulutuksen kuvauksesta onko osallistuminen rajattu tietyille kunnille). Tällöin organisaatioita laskutetaan laskennallinen 100€/hlö/ktp. niistä koulutuksista ja tapahtumista, joihin on osallistuttu (1 ktp. = 1 henkilön 6h koulutuspäivä). Osake laskuttaa koulutuksista kaksi kertaa vuodessa. Mukaan voivat tulla uudet pirkanmaalaiset varhaiskasvatuksen ja/tai koulutuksen järjestäjät, kun asiasta sovitaan Osakkeen kanssa. Olethan tällöin yhteydessä koordinaattoriin [email protected] .

Valtionavustushankkeissa tuotetut koulutukset ovat aina maksuttomia niille organisaatioille, jotka ovat mukana hankkeessa


Lisätietoja

Koulutukseen onnistuneesti Ilmoittautuneille lähetetään vahvistusviesti. Vahvistusviestit saattavat päätyä roskapostin joukkoon, joten tarkistathan myös roskapostikansion.

Osakkeen lähikoulutuksissa tarjotaan pääsääntöisesti aamukahvi/ -tee ja pieni suolainen sekä iltapäiväkahvi/ -tee. Lounaat ovat omakustanteisia, ellei toisin mainita.

Koulutuksen jälkeen osallistujat saavat sähköpostiinsa palautelinkin. Annathan palautetta aina käytyäsi koulutuksessa, jotta voimme kehittää toimintaamme!

Voit kysyä koulutukseen liittyvistä asioista Osakkeen koordinaattorilta


Ilmoittautuminen on valitettavasti päättynyt


Takaisin koulutuksiin

Tiedot

Päivät

 • 23.04.2021 09:00 - 15:00
  Paikka Verkkokoulutus, linkki toimitetaan ilmoittautuneille
  Kouluttaja(t) Draama-, kädentaidot, liikeilmaisun ja monitaiteisten menetelmien ohjaaja Katriina Nylund sekä toiminnanjohtaja Pilvi Kuitu, Kulttuurikeskus Piipoo ja hankesuunnittelija Reetta Kalliomeri, Pelastakaa Lapset ry
 • 18.05.2021 09:00 - 15:00
  Paikka Verkkokoulutus, linkki toimitetaan ilmoittautuneille
  Kouluttaja(t) Draama-, kädentaidot, liikeilmaisun ja monitaiteisten menetelmien ohjaaja Katriina Nylund sekä toiminnanjohtaja Pilvi Kuitu, Kulttuurikeskus Piipoo ja hankesuunnittelija Reetta Kalliomeri, Pelastakaa Lapset ry

Paikkoja

 • Osallistujia 22 / 26
 • Varasijalla 0 / 5

Materiaalit