Koulutukset

Nuoren mielen ensiapu: Mielenterveysosaamista lasten ja nuorten kohtaamiseen

Nuoren mielen ensiapu: Mielenterveysosaamista lasten ja nuorten kohtaamiseen -koulutuksen tavoitteena on ehkäistä lasten ja nuorten mielenterveysongelmia ja parantaa niiden varhaista tunnistamista. Tavoitteena on myös vahvistaa aikuisten valmiuksia ottaa puheeksi mielenterveyteen liittyviä kysymyksiä lasten ja nuorten sekä heidän vanhempiensa tai huoltajien kanssa. Koulutukseen sisältyy osallistujille maksuton oppikirja.

Yhden lähiopetuspäivän ja neljä viikkoa kestävän käytännönläheisen verkkokurssin (jossa tuodaan havaintoja koulutuksen teemoista verkon kautta yhteiseen keskusteluun) sisältävä koulutus on tarkoitettu 7–18 -vuotiaita lapsia tai nuoria työssään tai vapaa-ajallaan kohtaaville. Koulutus soveltuu esimerkiksi sosiaali- ja terveydenhuollon ammattilaisille, nuoriso-työntekijöille, opettajille, ohjaajille ja oppilashuoltoryhmän jäsenille.

Nuoren mielen ensiapu -koulutuksessa tutustutaan ilmiöihin ja arjen haasteisiin, jotka vaikuttavat lasten ja nuorten mielen hyvinvointiin kuten netin käyttö, pelaaminen, koulukiusaaminen ja univaikeudet sekä perehdytään lasten ja nuorten tavallisimpiin mielenterveyden häiriöihin ja ongelmiin (mm. masennus, ahdistuneisuushäiriöt, käytöshäiriöt ja itsetuhoisuus). Koulutuksessa pohditaan tapoja, joilla lasten ja nuorten mielenterveyttä voidaan vahvistaa sekä keinoja ehkäistä ongelmia.

Yhteistyössä Suomen Mielenterveysseuran kanssa järjestettävän Nuoren mielen ensiapu -koulutuksen käyneet voivat hakea maksuttomaan ohjaajakoulutukseen.

 

Koulutus on maksuton kaikille lasten, nuorten ja lapsiperheiden kanssa työskenteleville.


Ilmoittautuminen on valitettavasti päättynyt


Takaisin koulutuksiin

Tiedot

Päivät

  • 08.02.2018 08:30 - 15:30
    Paikka Valtatie 30 (Hatanpään valtatie 30), NH 2
    Kouluttaja(t) Anni Riskala

Paikkoja

  • Osallistujia 28 / 30
  • Varasijalla 0 / 5