Koulutukset

Me ilmastosankarit - ilmastonmuutos opetuksessa

Tervetuloa täydennyskoulutukseen, jossa yhdistyvät monialainen opetus, toiminnallinen oppiminen sekä ilmastokasvatus. Koulutus on suunnattu esi- ja perusopetuiksen opettajille, jotka ovat valmiita kokeilemaan ja kehittämään monialaista ilmastokasvatusta omassa koulussaan alkavana lukuvuotena. Osallistumalla Me ilmastosankarit -koulutukseen saat sisältötietoa ilmastonmuutoksen perusteista, sen ratkaisuista sekä malleja ja työkaluja monialaisen ja toiminnallisen ilmastokasvatuksen toteuttamiseen.

Ensimmäisenä lähipäivänä paneudutaan ilmastonmuutokseen ilmiönä, sen syihin, seurauksiin ja ratkaisuihin sekä tarkastellaan kasvatusta osana ilmastonmuutoksen ratkaisua. Toisella lähikerralla syvennytään ilmastokasvatukseen: sen osaan perusopetuksessa, kokonaisvaltaisen ilmastokasvatuksen polkupyörämalliin (Tolppanen ym. 2017) sekä opetusmateriaaleihin. Kehittämistehtävänä lähipäivien välissä opettaja toteuttaa opetuskokeiluja oppilasryhmän kanssa.

Koulutuksen laajuus on yhteensä 2 opintopistettä. Koulutus koostuu kahdesta iltapäivän mittaisesta lähitapaamisesta ja etätehtävistä. Jos lähipäiviä ei voida toteuttaa lähiopetuksena COVID19-epidemian vuoksi, ne toteutetaan webinaareina aikataulun mukaan. Saat ennakkotehtävästä ohjeet ilmoittauduttuasi. Koulutuksen sisältö:

ENNAKKOTEHTÄVÄ: ETÄLUENNOT: MITÄ ILMASTONMUUTOS JA ILMASTOKASVATUS OVAT?  Videoluennot johdatuksena ilmastonmuutokseen ja ilmastokasvatukseen. Reflektointi: aloitetaan oppimispäiväkirjan kirjoittaminen.

1. LÄHIPÄIVÄ: ILMASTONMUUTOKSEN MAAILMA Mitä ilmastonmuutos on? Mitkä ovat sen syyt ja seuraukset? Mitkä ovat ilmastonmuutoksen ratkaisut? Miten kasvatus liittyy ilmastonmuutokseen? Ilmastonmuutoksen perusteet osaksi opettajan työkalupakkia.  

VÄLITEHTÄVÄ: ILMASTONMUUTOS OSANA OPETUSTA. Ilmasto-opetuskokeilu oppilasryhmän kanssa. Oppimispäiväkirjan kirjoittaminen.

2. LÄHIPÄIVÄ: KASVATUS OSANA ILMASTONMUUTOKSEN RATKAISUA  Mihin ilmastokasvatus perustuu? Miten ilmastokasvatus liittyy eri oppiaineisiin? Miten ilmastokasvatusta toteutetaan peruskoulussa? Kokonaisvaltaisen ilmastokasvatuksen mallin (Tolppanen ym. 2017) soveltaminen käytäntöön esi- ja perusopetuksessa.  


Kirjaudu tai rekisteröidy ilmoittautuaksesi oikeasta yläkulmasta


Takaisin koulutuksiin

Tiedot

Päivät

 • 26.01.2021 12:00 - 16:00
  Paikka Tampere, Monitoimitalo 13, Stenvall (Satakunnankatu 13), käynti Pellavatehtaankadun puolelta
  Kouluttaja(t) Ympäristökasvatuksen johtava asiantuntija Essi Aarnio-Linnanvuori ja ympäristökasvatuksen asiantuntija Anna Muotka, WWF
 • 09.03.2021 12:00 - 16:00
  Paikka Tampere, Monitoimitalo 13, Stenvall ja Strömmer (Satakunnankatu 13), käynti Pellavatehtaankadun puolelta
  Kouluttaja(t) Ympäristökasvatuksen johtava asiantuntija Essi Aarnio-Linnanvuori ja ympäristökasvatuksen asiantuntija Anna Muotka, WWF

Paikkoja

 • Osallistujia 1 / 30
 • Varasijalla 0 / 5