Koulutukset

Kiusaaminen ja kiusaamisväkivalta osana yläkoulujen ja lukioiden arkea

Koulutuksessa käydään läpi kiusaaminen ilmiönä, arviointityökalut, kiusaamisväkivallan muodot ja intervention menetelmät, selviytymisen strategioita sekä tukipalvelut.


Kohderyhmä

Koulutus on suunnattu yläkoulujen ja lukioiden henkilöstölle.

Osakkeen koulutukset on tarkoitettu Tampereen kaupunkiseudun kuntien kasvatus- ja opetusalan henkilöstölle. Myös muun Pirkanmaan sekä yksityisten opetuksen järjestäjien ja varhaiskasvatuksen tuottajien on mahdollista osallistua koulutuksiin sovitusti.


Kuvaus

Koulutuksessa tarjotaan  perustietoa kiusaamisesta ja kiusaamisväkivallasta ilmiöinä. Osallistuja saa työvälineitä kiusaamisväkivallan tunnistamiseen, puheeksi ottamiseen, puuttumiseen, arviointiin, tukeen sekä palveluihin ohjaamiseen. Teemoitetut materiaalit soveltuvat pedagogiseen työskentelyyn.


Suoritustapa

Koulutus toteutetaan yhden kokonaisen päivän lähikoulutuksena.  Koulutuksen laajuus on 2 op. (sis. varsinainen koulutus sekä koulutuksessa jaettu materiaali).


Materiaalit

Materiaali jaetaan koulutuksessa.


Hintatiedot

Palvelua ohjaavien ja rahoittavien kuntien (Kangasala, Lempäälä, Nokia, Orivesi, Pirkkala, Tampere, Vesilahti ja Ylöjärvi) kasvatus- ja opetusalan henkilöstö voi osallistua koulutuksiin kuntien maksamalla vuosimaksulla rajattomasti. Osake ei maksa osallistujien sijais- tai matkakuluja, ellei asiasta toisin mainita.

Muiden Pirkanmaan kuntien sekä yksityisten varhaiskasvatuksen ja opetuksen järjestäjien henkilöstö voi myös osallistua useimpiin koulutuksiin (tarkistathan koulutuksen kuvauksesta onko osallistuminen rajattu tietyille kunnille). Tällöin organisaatioita laskutetaan laskennallinen 100€/hlö/ktp. niistä koulutuksista ja tapahtumista, joihin on osallistuttu (1 ktp. = 1 henkilön 6h koulutuspäivä). Osake laskuttaa koulutuksista kaksi kertaa vuodessa. Mukaan voivat tulla uudet pirkanmaalaiset varhaiskasvatuksen ja/tai koulutuksen järjestäjät, kun asiasta sovitaan Osakkeen kanssa. Olethan tällöin yhteydessä koordinaattoriin [email protected] .

Valtionavustushankkeissa tuotetut koulutukset ovat aina maksuttomia niille organisaatioille, jotka ovat mukana hankkeessa.


Lisätietoja

Koulutukseen onnistuneesti Ilmoittautuneille lähetetään vahvistusviesti. Vahvistusviestit saattavat päätyä roskapostin joukkoon, joten tarkistathan myös roskapostikansion.

Osakkeen lähikoulutuksissa tarjotaan pääsääntöisesti aamukahvi/ -tee ja pieni suolainen sekä iltapäiväkahvi/ -tee. Lounaat ovat omakustanteisia, ellei toisin mainita.

Koulutuksen jälkeen osallistujat saavat sähköpostiinsa palautelinkin. Annathan palautetta aina käytyäsi koulutuksessa, jotta voimme kehittää toimintaamme!

Voit kysyä koulutukseen liittyvistä asioista Osakkeen koordinaattorilta


Kirjaudu tai rekisteröidy ilmoittautuaksesi oikeasta yläkulmasta


Takaisin koulutuksiin

Tiedot

Päivät

  • 02.11.2021 09:00 - 15:00
    Paikka Monitoimitalo13, Strömmer, Satakunnankatu 13, Tampere (käynti Pellavatehtaankadun puolelta)
    Kouluttaja(t) YTM, sosiaalityöntekijä, mielenterveys- ja väkivaltatyön asiantuntija Katri Pihlaja sekä psykoterapeutti, työnohjaaja, mielenterveys- ja väkivaltatyön asiantuntija Anne Hellsten.

Paikkoja

  • Osallistujia 10 / 30
  • Varasijalla 0 / 5