Koulutuksen kansikuva

 

Hyvinvoiva koululainen - koulutuspäivä 7.11.2019 UKK-instituutti klo 9-15

Hyvinvoiva koululainen – lapsi- ja perhelähtöisen kokonaiskoulupäivän kehittäminen Pirkanmaalla –hankkeen koulutuspäivä 7.11.2019 klo 8.30-15.00

HYVINVOIVA KOULULAINEN – lapsi- ja perhelähtöisen kokonaiskoulupäivän kehittäminen Pirkanmaalla

Hankkeessa on kumppaneina 18 kuntaa/koulutuksen järjestäjää, jotka yhteistyössä kehittävät paikalliset olosuhteet huomioivaa lapsen kasvua ja kehitystä tukevaa koulupäivää sekä sitä kautta parantaa lasten ja perheiden hyvinvointia. Koulutuksessa osallistujilla on mahdollisuus päästä keskustelemaan eri näkökulmista omista hankkeistaan ja saada tukea sekä sparrausta kehittämistoimintaansa.

Koulutuspäivä on tarkoitettu osahankkeiden käytännön vastuuhenkilöille ja koordinaattoreille sekä osahankkeissa toimiville.

Yksiosainen koulutus

 

Teema: Moniammatillinen yhteistyö

 

- esitellään toisen tutkimusvaiheen tuloksia

- johdatus moniammatilliseen yhteistyöhön ja dialogisuuteen

- saadaan ja harjoitellaan dialogisia työskentelymalleja, millä tukea työntekijöiden ammatillista osallisuutta

- pohditaan kehittämisen mahdollisuuksia ja haasteita jaetaan osaamista ja kokemuksia

 

Päivän ohjelma

8.30 Aamukahvi ravintola Sylvin salissa (hanke tarjoaa kahvin ja pientä suolaista)

9.00               Avaus

9.15      Toisen tutkimusvaiheen tulokset, tutkimusjohtaja Tiina Soini-Ikonen, projektitutkija Ville Jokela ja Anna Laine

10.15             Moniammatillinen yhteistyö ja dialogisuus, kouluttaja Olli-Pekka Ahtiainen

11.30             Tapausesimerkkejä osahankkeista

12.00             Lounas

13.00             Ryhmätyöskentely: moniammatillisen yhteistyön edistäminen hankkeissa

14.30             Ryhmätyön koonti

Kouluttajina toimivat KM Olli-Pekka Ahtiainen ja KtM Tomi Lamppula, Aretai Oy ja tutkimusjohtaja, dosentti Tiina Soini-Ikonen, Tampereen yliopistosta

 

Koulutuspaikka on UKK-instituutti, Kaupinpuistonkatu 1, 33500 Tampere

Bussiyhteydet: Tampereen kaupungin liikennelaitoksen linjan 15 (Rautatieasema—Petsamo) busseilla pääsee Koljontielle, josta on kilometrin kävelymatka instituuttiin. UKK-instituutille tulevan tien lähin pysäkki on aikataulussa nimeltään Kaupinkatu.

Linja 15 aikataulu

Ajo-ohje: UKK-instituutti sijaitsee Näsijärven rannalla Tampereen Kaupin kaupunginosassa. UKK-instituutin etupihassa ja sen välittömässä läheisyydessä on reilusti maksutonta pysäköintitilaa. 

 

Aamukahvi on tarjolla klo 8.30 lukien. Koulutuksen kesto on 9-15. Päivän aikana on mahdollista nauttia omakustanteinen buffetlounas koulutustilan välittömässä läheisyydessä UKK-instituutissa toimivassa Tolppa- ravintolat Oy:n ravintolassa, Sylvin Salissa. Erityisruokavalio kysytään ilmoittautumisen yhteydessä.

 

***

Hankkeen laaja tavoite on jäsentää esi- ja alkuopetuksen oppilaiden kokonaisuutta lapsi ja perhelähtöisesti luoden skaalattavan mallin eheästä kokonaiskoulupäivästä, joka edistää oppilaiden hyvinvointia ja oppimista ennaltaehkäisevästi, luoda uusi matalan kynnyksen mahdollisuuksia lasten ja perheiden tukemiseen, lisätä toiminnan laatua ja tasa-arvoisuutta lasten ja perheiden kesken ja lisätä lasten mahdollisuuksia harrastuksiin.

Hankkeessa on kumppaneina 18 kuntaa/koulutuksen järjestäjää, joiden roolina on yhteistyössä kehittää paikalliset olosuhteet huomioivaa lapsen kasvu ja kehitystä tukevaa koulupäivää, joka muodostuu tavoitteellisesta, kehittävästä ja lapseen hyvinvointia tukevasta aamupäivätoiminnasta, koulupäivästä ja iltapäivätoiminnasta. Kukin toimija toteuttaa hankkeen tavoitteita oman toiminnan kannalta relevanttien teemojen kautta. Koordinaatio ja dokumentaatio varmistavat, että konsortion työ muodostaa kokonaisuuden. Yhteistyökumppanit, koulutuksen järjestäjä sitoutuvat kehittämisrahoitusta vastataan jakamaan osaamistaan ja dokumentoidut kehitystyön tulokset.

Hankkeessa koulutuksen järjestäjät itse- ja vertaisarvioivat aamu- ja iltapäivätoimintansa yhdessä kehitetyn arviointivälineen avulla. Tulosten pohjalta määritellään keskeiset kehittämiskohteet koulutuksen järjestäjille, kouluille ja kasvuyhteisöille (aamu- ja iltapäivätoiminnan järjestäjät). Hankekonsortion työskentely organisoituu näiden tarvelähtöisten teemojen ympärille ja koordinaatio varmistavat, että ei tehdä päällekkäistä työtä, kaikki hyötyy kaikkien tekemisestä ja tulokset dokumentoidaan skaalattavasti.

Hankkeessa mukana olevat kunnat/koulutuksen järjestäjät ovat Akaan kaupunki, Ikaalisten kaupunki, Kangasalan kaupunki, Kihniön kunta, Lempäälän kunta, Nokian kaupunki, Oriveden kaupunki, Parkanon kunta, Pirkkalan kunta, Pälkäneen kunta, Ruoveden kunta, Sastamalan kaupunki, Tampereen kaupunki, Suomen adventtikirkko/ Tampereen kristillinen koulu, Urjalan kunta, Valkeakosken kaupunki, Vesilahden kunta ja Ylöjärven kaupunki.

Koulutusmateriaalit
  • Kartta hankkeiden sisällöistä 071119.pptx
  • Ahtiainen Dialogisuus monitoimijaisuudessa 071119.pptx