Koulutukset

Hyvinvoiva koululainen - koulutuspäivä 7.11.2019 UKK-instituutti klo 9-15

Teema: Lapsen kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin tukeminen koulupolun alussa

Hyvinvoiva koululainen –hankkeiden esittely toisen tutkimuskierroksen tuloksia saadaan ja harjoitellaan dialogisia työskentelymalleja, millä tukea työntekijöiden ammatillista osallisuutta pohditaan kehittämisen mahdollisuuksia ja haasteita jaetaan osaamista ja kokemuksia itse- ja vertaisarvioidaan hankkeita

Päivän ohjelma ALUSTAVA

8.30 Aamukahvi UKKn ruokasalissa (hanke tarjoaa kahvin ja pientä suolaista)

9.00 Avaus, projektipäällikkö Anna-Maija Hakuni-Luoma, kouluttajat Olli-Pekka Ahtiainen ja Tomi Lamppula

9.15 Myönteinen tunnistaminen, Elina Stenvall, SOS-lapsikylä

10.00 Hankkeen ajankohtaista, Anna-Maija Hakuni-Luoma

10.45 Toisen tutkimusvaiheen tulokset, tutkimusjohtaja Tiina Soini-Ikonen, tutkijat Ville Jokela ja Anna Laine

12.15 -13.15 Lounas

13.15 Ryhmätyöskentely sekaryhmissä alustusten aiheen syventämiseksi

14.15 Työskentelyn purku

14.45 Seuraavat askeleet hankkeessa, Olli-Pekka, Tomi, Anna-Maija

Kouluttajina toimivat alustavasti KM Olli-Pekka Ahtiainen ja KtM Tomi Lamppula, Aretai Oy ja tutkimusjohtaja, dosentti Tiina Soini-Ikonen, Tampereen yliopistosta ja KT, Elina Stenvall, SOS-lapsikylä.

Koulutuspaikka on UKK-instituutti, Kaupinpuistokatu 1, Tampere

Alueella on vapaa pysäköintialue. Bussiyhteydet: Tampereen kaupungin liikennelaitoksen linjan 15 (Rautatieasema—Petsamo) busseilla pääsee Koljontielle, josta on kilometrin kävelymatka instituuttiin. UKK-instituutille tulevan tien lähin pysäkki on aikataulussa nimeltään Kaupinkatu. Linja 15 aikataulu

 

Ajo-ohje: UKK-instituutti sijaitsee Näsijärven rannalla Tampereen Kaupin kaupunginosassa. Rautatieasemalta on matkaa UKK-instituuttiin 3 kilometriä.

Aamukahvi on tarjolla klo 8.30 lukien. Koulutuksen kesto on 9-15. Päivän aikana on mahdollista nauttia omakustanteinen buffetlounas koulutustilan välittömässä läheisyydessä UKK-instituutissa toimivassa Tolppa- ravintolat Oy:n ravintolassa, Sylvin Salissa. Erityisruokavalio kysytään ilmoittautumisen yhteydessä.

**

Hankkeen laaja tavoite on jäsentää esi- ja alkuopetuksen oppilaiden kokonaisuutta lapsi ja perhelähtöisesti luoden skaalattavan mallin eheästä kokonaiskoulupäivästä, joka edistää oppilaiden hyvinvointia ja oppimista ennaltaehkäisevästi, luoda uusi matalan kynnyksen mahdollisuuksia lasten ja perheiden tukemiseen, lisätä toiminnan laatua ja tasa-arvoisuutta lasten ja perheiden kesken ja lisätä lasten mahdollisuuksia harrastuksiin.

Hankkeessa on kumppaneina 18 kuntaa/koulutuksen järjestäjää, joiden roolina on yhteistyössä kehittää paikalliset olosuhteet huomioivaa lapsen kasvu ja kehitystä tukevaa koulupäivää, joka muodostuu tavoitteellisesta, kehittävästä ja lapseen hyvinvointia tukevasta aamupäivätoiminnasta, koulupäivästä ja iltapäivätoiminnasta. Kukin toimija toteuttaa hankkeen tavoitteita oman toiminnan kannalta relevanttien teemojen kautta. Koordinaatio ja dokumentaatio varmistavat, että konsortion työ muodostaa kokonaisuuden. Yhteistyökumppanit, koulutuksen järjestäjä sitoutuvat kehittämisrahoitusta vastataan jakamaan osaamistaan ja dokumentoidut kehitystyön tulokset.

Hankkeessa koulutuksen järjestäjät itse- ja vertaisarvioivat aamu- ja iltapäivätoimintansa yhdessä kehitetyn arviointivälineen avulla. Tulosten pohjalta määritellään keskeiset kehittämiskohteet koulutuksen järjestäjille, kouluille ja kasvuyhteisöille (aamu- ja iltapäivätoiminnan järjestäjät). Hankekonsortion työskentely organisoituu näiden tarvelähtöisten teemojen ympärille ja koordinaatio varmistavat, että ei tehdä päällekkäistä työtä, kaikki hyötyy kaikkien tekemisestä ja tulokset dokumentoidaan skaalattavasti.

Hankkeessa mukana olevat kunnat/koulutuksen järjestäjät ovat Akaan kaupunki, Ikaalisten kaupunki, Kangasalan kaupunki, Kihniön kunta, Lempäälän kunta, Nokian kaupunki, Oriveden kaupunki, Parkanon kunta, Pirkkalan kunta, Pälkäneen kunta, Ruoveden kunta, Sastamalan kaupunki, Tampereen kaupunki, Suomen adventtikirkko/ Tampereen kristillinen koulu, Urjalan kunta, Valkeakosken kaupunki, Vesilahden kunta ja Ylöjärven kaupunki.


Kirjaudu tai rekisteröidy ilmoittautuaksesi oikeasta yläkulmasta


Takaisin koulutuksiin

Tiedot

Päivät

  • 07.11.2019 09:00 - 15:00
    Paikka UKK-instituutti, Kaupinpuistonkatu 1, Tampere
    Kouluttaja(t) Olli-Pekka Ahtiainen, Tomi Lamppula, Aretai Oy, Tiina Soini-Ikonen, TUNI ja mm. Elina Stenvall, SOS-lasikylä.

Paikkoja

  • Osallistujia 0 / 100
  • Varasijalla 0 / 5