Koulutukset

Hyvän mielen koulu

Koulu on paikka, jossa harjoitellaan elämässä tarvittavia taitoja, kuten taitoa tunnistaa ja käsitellä tunteita sekä yhdessäolon taitoja. Mielenterveyttä voidaan edistää hyvin arkisin tavoin; arvostava ja kiireetön kohtaaminen, myönteinen palaute ja osallistaminen ovat keskeisiä arjen tapoja lisätä mielen hyvinvointia yhteisössä.MIELI Suomen Mielenterveys ry:n tuottama yläkoulujen henkilöstölle suunnattu Hyvän mielen koulu –koulutus tarjoaa eväitä tähän.


Kohderyhmä

Koulutus on suunnattu yläkoulujen henkilöstölle.

Osakkeen koulutukset on tarkoitettu Tampereen kaupunkiseudun kuntien kasvatus- ja opetusalan henkilöstölle. Myös muun Pirkanmaan sekä yksityisten opetuksen järjestäjien ja varhaiskasvatuksen tuottajien on mahdollista osallistua koulutuksiin sovitusti.


Kuvaus

Koulu on paikka, jossa harjoitellaan elämässä tarvittavia taitoja, kuten taitoa tunnistaa ja käsitellä tunteita sekä yhdessäolon taitoja. Mielenterveyttä voidaan edistää hyvin arkisin tavoin; arvostava ja kiireetön kohtaaminen, myönteinen palaute ja osallistaminen ovat keskeisiä arjen tapoja lisätä mielen hyvinvointia yhteisössä. MIELI Suomen Mielenterveys ry:n tuottama yläkoulujen henkilöstölle suunnattu Hyvän mielen koulu –koulutus tarjoaa eväitä tähän.

Koulutuksen ohjelma:

Lyhyesti MIELI ry:stä

Mielenterveys ja koronapandemia

Millainen on hyvän mielen koulu?

Tunnetaidot haltuun!

Käsikirja tutuksi

Opit käyttöön – kohti konkretiaa!

Koulutuksen tavoitteet:

Saada osaamista mielenterveyden vahvistamiseen ja edistämiseen yläkoulussa 

Tutustua mielenterveystaitojen materiaaliin ja harjoituksiin 

Syventyä tunne- ja vuorovaikutustaitojen opettamiseen yläkoulussa


Suoritustapa

Koulutus toteutetaan verkossa. Linkki koulutukseen toimitetaan ilmoittautuneille.


Materiaalit

Koulutukseen osallistujat saavat Hyvän mielen koulu-käsikirjat itselleen. Kirjat postitetaan. Ilmoitathan tätä varten yhteystietosi (osoite ja puhelinnumero) [email protected] 29.4.2021 mennessä.


Hintatiedot

Palvelua ohjaavien ja rahoittavien kuntien (Kangasala, Lempäälä, Nokia, Orivesi, Pirkkala, Tampere, Vesilahti ja Ylöjärvi) kasvatus- ja opetusalan henkilöstö voi osallistua koulutuksiin kuntien maksamalla vuosimaksulla rajattomasti. Osake ei maksa osallistujien sijais- tai matkakuluja, ellei asiasta toisin mainita.

Muiden Pirkanmaan kuntien sekä yksityisten varhaiskasvatuksen ja opetuksen järjestäjien henkilöstö voi myös osallistua useimpiin koulutuksiin (tarkistathan koulutuksen kuvauksesta onko osallistuminen rajattu tietyille kunnille). Tällöin organisaatioita laskutetaan laskennallinen 100€/hlö/ktp. niistä koulutuksista ja tapahtumista, joihin on osallistuttu (1 ktp. = 1 henkilön 6h koulutuspäivä). Osake laskuttaa koulutuksista kaksi kertaa vuodessa. Mukaan voivat tulla uudet pirkanmaalaiset varhaiskasvatuksen ja/tai koulutuksen järjestäjät, kun asiasta sovitaan Osakkeen kanssa. Olethan tällöin yhteydessä koordinaattoriin [email protected] .

Valtionavustushankkeissa tuotetut koulutukset ovat aina maksuttomia niille organisaatioille, jotka ovat mukana hankkeessa


Lisätietoja

Koulutukseen onnistuneesti Ilmoittautuneille lähetetään vahvistusviesti. Vahvistusviestit saattavat päätyä roskapostin joukkoon, joten tarkistathan myös roskapostikansion.

Osakkeen lähikoulutuksissa tarjotaan pääsääntöisesti aamukahvi/ -tee ja pieni suolainen sekä iltapäiväkahvi/ -tee. Lounaat ovat omakustanteisia, ellei toisin mainita.

Koulutuksen jälkeen osallistujat saavat sähköpostiinsa palautelinkin. Annathan palautetta aina käytyäsi koulutuksessa, jotta voimme kehittää toimintaamme!

Voit kysyä koulutukseen liittyvistä asioista Osakkeen koordinaattorilta.


Kirjaudu tai rekisteröidy ilmoittautuaksesi oikeasta yläkulmasta


Takaisin koulutuksiin

Tiedot

Päivät

  • 17.05.2021 13:00 - 15:00
    Paikka Etäkoulutus, linkki toimitetaan ilmoittautuneille
    Kouluttaja(t) Reetta Nurmi, LO, asiantuntijakoordinaattori MIELI ry

Paikkoja

  • Osallistujia 43 / 40
  • Varasijalla 0 / 5