Koulutukset

Esi- ja alkuopetuksen yhteistyöstä kohti joustavia rakenteita – lapsi keskiössä (Ryhmä B)

Prosessin tavoitteena on tuottaa konkreettinen, joustava, pedagoginen malli esiopetuksesta alkuopetukseen siten että lapsi on keskiössä.

Prosessissa jokainen kunta rakentaa yhteisen ajatusviitekehyksen pohjalta oman mallinsa huomioiden käytössä olevat resurssit ja lähtökohdat. Välitehtävät kytkeytyvät arjen työhön, asetettujen tavoitteiden suunnassa harjoittelemiseen ja yhteisen ymmärryksen ja pedagogisen mallin rakentumiseen omaan yhteisöön.


Kohderyhmä

Tämä koulutus on osa Tampereen ympäryskuntien inkluusion kehittämistä tukeva yhteistoiminta-hanketta.

Koulutukseen osallistujat nimetään hankekunnista, joten ilmoittaudu vain, jos sinut on nimetty koulutukseen oman kuntasi edustajaksi.

Ryhmään B ilmoittautuvat nimetyt edustajat seuraavista kunnista: Kangasala, Nokia, Orivesi ja Valkeakoski.

Koulutukseen suositellaan nimeämään kunnasta tiimi, joka voi yhdessä kehittää teemaa.


Kuvaus

Koulutusprosessiin kuuluu kolme koulutuspäivää (huhti/syys/marras), sekä loppuseminaari. Syksyn koulutuspäivien  päivämäärät julkaistaan myöhemmin!

Prosessin tavoitteena on tuottaa konkreettinen, joustava, pedagoginen malli esiopetuksesta alkuopetukseen siten että lapsi on keskiössä. Tarkastelun kohteena on monialaisen yhteistyön tiivistäminen siten että opinpolun alku on joustava lapselle.

Prosessissa jokainen kunta rakentaa yhteisen ajatusviitekehyksen pohjalta oman mallinsa huomioiden käytössä olevat resurssit ja lähtökohdat. Välitehtävät kytkeytyvät arjen työhön, asetettujen tavoitteiden suunnassa harjoittelemiseen ja yhteisen ymmärryksen ja pedagogisen mallin rakentumiseen omaan yhteisöön. Koulutukseen suositellaan nimeämään kunnasta tiimi, joka voi yhdessä kehittää teemaa.


Suoritustapa

Ensimmäinen koulutuspäivä huhtikuussa toteutetaan etäyhteydellä. Syksyn koulutuspäivät 21.9. ja 9.11. pyritään toteuttamaan lähipäivinä Tampereella.

Hankkeen loppuseminaari järjestetään ma 29.11.


Materiaalit

Koulutusten materiaalit löytyvät koulutusryhmälle luodulta työskentelyalustalta.


Hintatiedot

Hanke on valtionavustushanke, jossa ovat mukana Kangasala, Lempäälä, Nokia, Orivesi, Pirkkala, Valkeakoski, Vesilahti ja Ylöjärvi. Kunnat voivat nimetä hankkeen koulutuksiin erikseen sovitun määrän henkilöitä ilman erillistä maksua. Hankkeen kustannuksista ja omavastuuosuuksista on sovittu erillisellä sopimuksella.


Lisätietoja

Koulutukseen onnistuneesti Ilmoittautuneille lähetetään vahvistusviesti. Vahvistusviestit saattavat päätyä roskapostin joukkoon, joten tarkistathan myös roskapostikansion.

Koulutuksissa tarjotaan pääsääntöisesti aamukahvi/ -tee ja pieni suolainen sekä iltapäiväkahvi/ -tee. Lounaat ovat omakustanteisia, ellei toisin mainita.

Koulutuksen jälkeen osallistujat saavat sähköpostiinsa palautelinkin. Annathan palautetta aina käytyäsi koulutuksessa, jotta voimme kehittää toimintaamme!

Voit kysyä koulutukseen liittyvistä asioista Osakkeen koordinaattorilta


Ilmoittautuminen on valitettavasti päättynyt


Takaisin koulutuksiin

Tiedot

Päivät

 • 20.04.2021 08:30 - 15:30

  Kouluttaja(t) Tarja Tuomainen ja Anna Helenius, Edita Oy
 • 21.09.2021 08:30 - 15:30
  Paikka Verkkokoulutus, linkki toimitetaan osallistujille
  Kouluttaja(t) Tarja Tuomainen ja Anna Helenius, Edita Oy
 • 09.11.2021 08:30 - 15:30
  Paikka Monitoimitalo 13, Tampere
  Kouluttaja(t) Tarja Tuomainen ja Anna Helenius, Edita Oy

Paikkoja

 • Osallistujia 27 / 29
 • Varasijalla 0 / 5