Koulutukset

Digiajan osaamisen päivitys lastenhoitajille

Varhaiskasvatuksessa ja esiopetuksessa työskenteleville lastenhoitajille ja avustajille suunnatussa koulutuksessa otetaan yhdessä kokeillen ja tutustuen haltuun digiajan varhaiskasvatuksessa tarvittavia tietoja, taitoja ja välineitä.

Koulutuksen tarkoituksena on innostaa ja rohkaista ottamaan digiä hyödyntävät työtavat ja -välineet sekä mediakasvatus luontevasti osaksi lapsiryhmien toimintaa. Toiminnallisen työskentelyn kautta tutustutaan lapsilähtöisiin ja osallistaviin menetelmiin, joilla Vasua voidaan toteuttaa lasten kanssa.

Käsiteltäviä sisältöjä mm. - lasten ja kasvattajien mediasuhteet – mediakulttuuri kasvu- ja toimintaympäristönä - lasten kokemukset ja kiinnostuksen kohteet Vasun toteuttamisessa - digivälineet tutuiksi ja käyttöön lasten luovan ja leikillisen tutkimisen, ilmaisun ja taiteilun mahdollistajina - ideoita toimintaan lasten kanssa  – mm. äänimaailmat, kuvaaminen, kerronnan rikastuttaminen, QR-koodit ja tutustuminen teknologiaan.

Koulutukseen sisältyy pieni ennakkotehtävä, kaksi lähiopetuspäivää (3,5h) sekä omassa työssä toteutettavat pienet kokeilut.

Koulutus on osa Opetushallituksen rahoittamaa Varhaiskasvattajan digitaalinen työote -hanketta.

Miten saavut perille? Virta-kampus sijaitsee Lempäälässä, osoitteessa Valkeakoskentie 19. Busseilla pääsee Tampereelta linjoilla 55 tai 50A/B/C. Näistä linja 50B:llä on pysäkki Virta-kampuksen pihassa. Virta-kampuksen parkkipaikalla ei ole tilaa vierailijoille, lähimmälle parkkipaikalle on matkaa noin 400m.

Halutessasi voit jäädä koulutuksen jälkeen ruokailemaan Virta-kampukselle omakustanteisesti. Lounaan hinta on 5,30 € / hlö.

Koulutus on osa OPH:n rahoittamaa Varhaiskasvattajan digitaalinen työote -hanketta. 


Kirjaudu tai rekisteröidy ilmoittautuaksesi oikeasta yläkulmasta


Takaisin koulutuksiin

Tiedot

Päivät

 • 05.11.2019 08:30 - 12:00
  Paikka Virta-sali, Virta-kampus, Lempäälä (Valkeakoskentie 19)
  Kouluttaja(t) Johanna Sommers-Piiroinen, mediakasvatuksen asiantuntija ja Susanna Leivo, lastenhoitaja
 • 26.11.2019 08:30 - 12:00
  Paikka Virta-sali, Virta-kampus, Lempäälä (Valkeakoskentie 19)
  Kouluttaja(t) Johanna Sommers-Piiroinen, mediakasvatuksen asiantuntija ja Susanna Leivo, lastenhoitaja

Paikkoja

 • Osallistujia 28 / 30
 • Varasijalla 0 / 5