Koulutukset

Digiajan osaamisen päivitys 2 – Varhaiskasvatuksen pedagogiikka näkyväksi!

Varhaiskasvatuksen ja esiopetuksen koko henkilöstölle suunnatussa koulutuksessa syvennetään osallistujien mediapedagogista osaamista ja perehdytään yhdessä kokeillen sisällöntuottamisen, dokumentoinnin ja osaamisen jakamisen mahdollisuuksiin digiä hyödyntäen.

Koulutuksen tarkoituksena on vahvistaa ja monipuolistaa esiopetuksen henkilöstön ja varhaiskasvattajien osaamista digin ja mediakasvatuksen huomioimisessa osana oman työyhteisön pedagogista arkea. Toiminnallisen työskentelyn kautta perehdytään osallistaviin ja innostaviin mediailmaisun, viestinnän ja sisällöntuottamisen muotoihin sekä osaamisen jakamiseen. Koulutus antaa tukea ja käytännön ohjausta myös varhaiskasvattajien omiin TVT-taitoihin sekä digivälineiden ja verkon monipuoliseen hyödyntämiseen.

Käsiteltäviä sisältöjä mm.

- digitaalinen kulttuuri toimintaympäristönä – mediakasvattajuus ja toimintasuunnitelmat         

- lapset toimijoina ja sisällöntuottajina – osallisuutta ja monilukutaitoa itse tekemällä         

- digivälineet luovan ja leikillisen tutkimisen, ilmaisun ja taiteilun mahdollistajina (mm. kuvankäsittely, äänitaide, lisätty todellisuus ja QR-koodit)         

- TVT osana työtä - taitoja, työkaluja ja pelisääntöjä mediatuotosten tekemiseen ja jakamiseen digivälineet ja verkkoviestintä toiminnan dokumentoinnissa ja näkyväksi tekemisessä

Koulutukseen sisältyy orientoiva ennakkotehtävä, kaksi lähiopetuspäivää sekä omassa työyhteisössä toteutettavat pienet kehittämistehtävät ja niitä tukeva verkkotyöskentely ja -ohjaus.

Koulutuksessa tarjotaan Aamukahvi/tee + täytetty juustosämpylä klo 8.30 alkaen ja iltapäiväkahvi/tee ja pieni makea klo 14. 

Koulutus on osa Opetushallituksen rahoittamaa Varhaiskasvattajan digitaalinen työote -hanketta.


Koulutus on valitettavasti peruttu


Takaisin koulutuksiin

Tiedot

Päivät

 • 21.10.2020 09:00 - 15:30
  Paikka Tampereen seudun ammattiopisto TREDU, Hepolamminkadun toimipiste, Hepolamminkatu 10, 33720 Tampere. Luokat L1045 (ATK) ja L3027 (teoria)
  Kouluttaja(t) Heli Hemilä ja Jerkka Laakkonen
 • 11.11.2020 09:00 - 15:30
  Paikka Tampereen seudun ammattiopisto TREDU, Hepolamminkadun toimipiste, Hepolamminkatu 10, 33720 Tampere. Luokat L1045 (ATK) ja L3027 (teoria)
  Kouluttaja(t) Heli Hemilä ja Jerkka Laakkonen

Paikkoja

 • Osallistujia 0 / 33
 • Varasijalla 0 / 4